Poštovani prijatelji i posetioci, Tekvondo klub “Herkules” je sportska organizacija osnovana radi radi obavljanja sportskih aktivnosti članova u oblasti Tekvondo sporta i ostalih sportskih aktivnosti, u koju se građani dobrovoljno udružuju.
Klub je u ostvarivanju svojih ciljeva i zadataka samostalna organizacija, sa statusom sportskog udruženja.

Naš najveći cilj je da pomognemo roditeljima  u pravilnom odgajanju dece. Uz Vašu pomoć možemo zajedno skloniti decu sa ulice na vreme, i usmeriti ih ka pravom cilju.

Danas su deca često za kompjuterom ili uz raznorazne igrice, na taj način dolazi do gubitka osećaja pripadnosti i često deca na neki način bivaju odbačena iz društva, bilo da je društvo iz škole ili kraja u kome živi. Ova pojava je češća kod dečaka nego kod devojčica.

Ciljevi Tekvondo kluba Herkules:

  • Usmeravanje dece sa ulice do sale – iz sale u život.
  • Rad na socijalno-društvenom obogaćivanju deteta kako ne bi dolazili u konflikte sa drugom decom koja nisu članovi našeg kluba,
  • Jačanje takmičarskog i timskog duha,
  • Rad na samopouzdanju, disciplini, odgovornosti, pripadnosti,
  • Poboljšanje motoričkih sposobnosti u koje ubrajamo; agilnost, fleksibilnost, koordinaciju, brzinu, snagu, snalaženje.
  • Jedan od naših najvećih ciljeva je pronalaženje pravog puta za rešenje problema, bilo da je problem takmičenje, kontrolni ili pismeni, konflikt od strane vršnjaka ili bilo kakav drugi problem, rešenje za sve postoji mi ih učimo da ih reše.

Iskustvo nam je pokazalo da deca koja krenu pre škole kod nas da vežbaju oni u toku školovanja lakše prevazilaze kritilčne situacije i manje su izloženi vršnjačkom konfliktu. Mi verujemo da je to sklop svih operacija koje mi sporvodimo tokom našeg rada.

Status kluba možete preuzeti: