Tekvondo za decu program podeljen na nekoliko nivoa. Kada pričamo o deci govorimo o uzrastu od 4-11 godina, nakon toga nastupa period adolescencije i tu je priča značajno promenjena.

Kod dece, učenje tekvondoa u TK Herkules je podeljen u dva nivoa i to po uzrastu. Stoga,

I NIVO  je trening namenjen uzrastu od 4-6 godina u kome je glavni cilj trenera da se deca upoznaju sa sportskom aktivnošću ukoliko već nisu i šta ona nosi kao posledicu, deca u današnje vreme sve manje vremena provode napolju igrajući se i sve više igru traže u imaginarnom svetu. U našem klubu se često susrećemo sa decom predškolskog uzrasta koja ne znaju da trče, skaču ili jednostavno da se samo kreću po dirigovanom pravilu. Naš cilj u ovoj fazi pored upoznavanja sa fizičkom aktivnošću jeste:

  • Jačanje muskulaturne baze dečijeg tela (trupa i ekstremiteta).
  • Razvijanje lokomotornog sistema, kretanje, fleksibilnost, koordinacija, agilnost.
  • Učenje osnove tekvondoa i pripremanje za polaganje za osnovni nivo tekvondo zvanja.

II NIVO je za uzrast 7-11 godina, ovaj uzrast vežba 3 puta nedeljno i pored osnovnih elemenata fizičke pripreme u dečijem sportu ovde dodajemo pažnju na tekvondo kao sportsku disciplinu. Većina dece koja počne da trenira u ovom uzrastu već je savladala neprijatnosti fizičkog napora i spremno ulaze u novi izazov. Trudimo se da iz treninga u trening učinimo tekvondo zanimljivijim i dinamičnijim. Pripremajući ih za polaganje za viša zvanja ili takmičenja, deca stiču samopouzdanje, disciplinu, samostalnost, efikasnost u donošenju odluka, sigurnost u fizičkim obračunima u vršnjačkom nasilju i drugo.

Pogledajte kako izgleda trening početne grupe 7-10 godina.

https://www.youtube.com/watch?v=5JMSEuuam2g

Takmičarkse grupe 9-11 godina.